חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 22321-05-11

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
22321-05-11
6.9.2012
בפני :
אשרית רוטקופף

- נגד -
:
יוסף סופר
עו"ד צדוק ח. יוסף
:
מנחם גרון
עו"ד עופר בן חיים
פסק-דין

בפני תביעה למתן חשבונות.

התובע ניהל, במועדים הרלוונטיים לתביעה, עסק למכירה והשכרה של ציוד לבניין ותשתיות.

הנתבע הוא עורך דין במקצועו והעניק  שירותים משפטיים לתובע.

השירותים המשפטיים שלעיל כללו הגשת תובענות לבית המשפט ובעיקר הגשת שיקים ושטרות לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.

בעקבות פרסומים בתקשורת אשר התייחסו להנחיות חדשות בדבר ביעורם של תיקי ההוצאה לפועל אשר לא ננקטה בהם פעילות במשך שנים, חשש התובע כי תיקים של חייבים שחובותיהם עדיין לא נגבו, יבוערו בגין חוסר פעילות.

התובע פנה לנתבע בבקשה להמצאת דוחות אודות הפעילות בתיקים וכן בדרישה להחיות תיקים שנסגרו או בוערו עקב חוסר פעילות מצדו, כך התובע.

הצדדים אף נפגשו לצורך זה במשרדו של הנתבע בתאריך 24.3.10 והנתבע הבטיח לתובע כי יעביר לידיו דוח מפורט כנדרש.

למרות האמור לעיל הנתבע לא העביר את הדו"ח ולטענת התובע אין לו כל ידיעה בדבר מהלך הפעילות בכל אחד מהתיקים.

מכאן התביעה.

טענות הצדדים

טענות התובע

התובע טוען כי בשנת 1984 פנה לנתבע והעביר לידיו מעל ל- 100 תיקי לקוחות אשר מיעוטם הצריך הגשת תובענות ומרביתם הצריך הגשת שטרות ושיקים לביצוע  בלשכת ההוצאה לפועל.

לטענת התובע, הצדדים סיכמו כי הנתבע יקבל שכר חודשי של כ- 300$ בצירוף מע"מ וכן אחוז מהחובות אותם יצליח לגבות מן החייבים.

התובע טוען, כי במסגרת אותה התקשרות, הוסכם כי הנתבע יגיש דוחות על המתרחש בתיקים ועל התקדמות הליכי הגבייה בכל אחד מן התיקים.

התובע מוסיף כי סמך את ידו על טיפולו המשפטי של הנתבע וממלא לא הייתה לו האפשרות לעקוב אחר התיקים, זאת בשל העומס הרב בעסקיו.

התובע  טוען כי הנתבע לא העביר מעולם דו"ח .

אשר על כן, התובע מבקש לחייב הנתבע להגיש  פירוט מעודכן של כל אחד מהתיקים שנמסרו לטיפולו של זה לרבות מצב הגבייה בכל תיק.

טענות הנתבע

הנתבע מעלה טענה מקדמית לפיה התביעה דנן התיישנה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>